Ексклюзиви
неділя, 26 грудня 2010 13:14

Гомеопатичні препарати можуть призвести до смерті дитини

Гомеопатичні препарати можуть призвести до смерті дитини

Альтернативні методи лікування і гомеопатія небезпечні для дітей, до такого висновку прийшли австралійські медики з Королівського дитячого госпіталю в Мельбурні, що проаналізували 39 випадків погіршення стану здоров'я неповнолітніх пацієнтів у віці до 16 років.

Випадки, які були вивчені медиками, трапились в період з 2001 по 2003 рік. Газета The Daily Mail коментуючи висновки лікарів, підкреслює, що багато батьків вважають, що гомеопатичні препарати і альтернативні методи лікування більш "природні" і безпечні для дітей, так як практично не мають побічних ефектів, але вони помиляються.

У 3 / 4 випадків виниклі проблеми "ймовірно або однозначно" були пов'язані з нетрадиційним лікуванням, у 17 - з відмовою від конвенціональної медицини. Чотири летальні випадки, що спостерігалися в зазначений період, пояснюються саме відмовою від ліків і професійної допомоги лікарів.

У дослідженні вказується, що 8-місячний дитина померла в результаті виснаження і септичного шоку після того, як протягом п'яти місяців їй в "оздоровчих цілях" батьки давали рисове молоко.

Від септичного шоку загинув також 10-місячний малюк, якого лікували від хронічної екземи гомеопатією і дієтою.

Смерть третьої дитини наступила в результаті того, що хворий на епілепсію не отримував спеціалізованих препаратів, так як батьки вважали, що він має занадто багато побічних ефектів. Четверта дитина замість традиційних препаратів для підвищення згортання крові отримувала нетрадиційне лікування.

Автори дослідження підкреслюють, що основний ризик при альтернативній медицині полягає в тому, що пацієнти не отримують необхідного лікування і не звертаються вчасно до лікаря. Крім того, батьки не замислюються про те, що поєднання конвенціональних медичних препаратів з альтернативними, може викликати токсичну реакцію.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Гомеопатичні препарати можуть призвести до смерті дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути