середа, 16 травня 2012 17:01

Емір Кустуриця у своєму селі збудує 5 електростанцій

Підприємство відомого сербського режисера Еміра Кустуриці "Лотіка" домовилося з головним державним постачальником електроенергії Сербії - компанією EPS - , про те що разом вони побудують п'ять електростанцій у дерев'яному містечку Мечавнік, що у селі Мокра Гора на заході Сербії.

Мечавнік - це культурно-мистецький заповідник, повністю збудований за кошти відомого режисера. Це - штучне селище, що складається з невеликих дерев'яних туристичних котеджів. Всі охочі можуть відпочити тут протягом кількох місяців або тижнів і відвідати пам'ятні місця, в яких режисер відзняв більшість своїх фільмів.

Тут є своя рекреаційна зона та тематичні ресторани. Мальовничими куточками ходить відновлена старовинна вузькоколійка, кінцева зупинка якої  - повністю здекорована залізнична станція для фільму "Життя як диво".

Вулиці у містечку названі на честь великих діячів кіноіндустрії та спорту, палким шанувальником якого є режисер.Так кожен охочий може оселитися в будиночку за адресою "Стенлі Кубрика, 3" або "Новака Джоковича, 5".

Відтепер містечко буде також забезпечене електрикою.Згідно договору, у Мечавніку збудують 5 міні-електростанцій: дві ГЕС, дві сонячні та одну, що працює на біомасі. Всі вони - потужністю в 1 Мвт.

Зараз ви читаєте новину «Емір Кустуриця у своєму селі збудує 5 електростанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути