четвер, 08 липня 2010 10:42

Кустуриця назвав "Стомлені сонцем 2" чудовим фільмом

Кустуриця назвав "Стомлені сонцем 2" чудовим фільмом

Режисеру Еміру Кустуриці дуже сподобався новий фільм Микити Міхалкова "Стомлені сонцем 2".

Про це він заявив в інтерв'ю "Комсомольській правді".

За словами Кустуриці, він "був у захваті" від нової кінострічки.

"Це чудова картина! Але у наш час варто зняти антифашистський фільм, як його оголошують пропутінським. Зрозумійте, що це антинацистський фільм! Сильне знаряддя в боротьбі!" - заявив режисер.

Нагадаємо, що фільм "Стомлені сонцем 2: Предстояння" вийшов на екрани в травні 2010 року. Стрічка не тільки провалилася в прокаті, але і зазнала гострої критики з боку кіногромадськості. При цьому фільм брав участь в Каннському кінофестивалі, де не отримав ніяких нагород, проте заслужив овацію після показу.

Кустуриця так прокоментував прийом стрічки Міхалкова в Росії: "А хто ці критики? Що вони хотіли побачити? "П'ять легких п'єс"? Це фільм про народну трагедію. Фільм, який нагадує про важку годині, коли кожен повинен був поставити собі питання: "А що ти зробив для своєї Батьківщини?"

Нещодавно проведене ВЦВГД опитування громадської думки показало, що кожен десятий росіянин (всього 11 відсотків) подивився "Стомлені сонцем 2". При цьому фільм привернув увагу більше половини (58 відсотків) опитаних, а 47 відсотків респондентів планують найближчим часом подивитися картину.

Зараз ви читаєте новину «Кустуриця назвав "Стомлені сонцем 2" чудовим фільмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі