середа, 14 грудня 2011 17:25

Документ про створення Apple проданий на аукціоні майже за $ 1,6 млн

Документ про створення Apple проданий на аукціоні майже за $ 1,6 млн

Документ про заснування комп'ютерної компанії Apple, датований 1976 роком, у вівторок був проданий на торгах у Нью-Йорку за 1,595 мільйони доларів, повідомив аукціонний дім Sotheby's. "Документ, який належав Рональду Уейну, співзасновнику компанії поряд зі Стівом Джобсом і Стівеном Возняком, є першою главою історії однієї з найвидатніших американських компаній", - йдеться в прес-релізі Sotheby's.

Контракт і договір про те, що Уейн залишає компанію, продали одним лотом. Стартова ціна реліквії Apple становила 100-150 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple схрещує клавіатуру з комп'ютерною мишкою (ФОТО)

Компанія Apple, один з піонерів на ринку ПК, до цього дня зберігає технологічне і дизайнерське лідерство в своїй галузі.

Джобс, Возняк і Уейн 1 квітня 1976 підписали договір про створення Apple, в якій Джобс і Возняк володіють по 45% акцій, а Уейн - 10%. Однак Уейн, попередній бізнес якого розорився, не вірив у майбутнє нової компанії і через 10 днів вийшов зі складу її засновників, отримавши 800 доларів компенсації і трохи пізніше - свій засновницький внесок у розмірі 1,5 тисячі доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple представив новий неймовірний геджет iPad (ФОТО)

Зараз його 10% частка коштувала б 2 мільярди доларів, повідомляють організатори торгів.

Свій перший персональний комп'ютер засновники компанії зібрали в середині 1970-х років на базі процесора MOS Technology 6502. Продавши кілька десятків таких комп'ютерів, молоді підприємці отримали фінансування і офіційно зареєстрували фірму на імена трьох власників.

Зараз ви читаєте новину «Документ про створення Apple проданий на аукціоні майже за $ 1,6 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути