четвер, 02 лютого 2012 10:31

Доісторичного краба назвали Майклом Джексоном

"Більше Майклів Джексонів хороших і різних", - вирішила міжнародна команда археологів, виявивши в одному з кар'єрів Іспанії останки раніше невідомого науці краба, віком близько 100 мільйонів років. Так ім'я короля поп-музики в черговий раз увійшло в історію, повідомляє Daily Mail.

Панцир древнього членистоногого був виявлений археологами в одному з покинутих вапнякових кар'єрів Іспанії біля підніжжя Піренеїв. За словами вчених, вік знахідки складає близько 100 мільйонів років. Виявлений істориками рак жив у крейдовому періоді, а значить, застав ті часи, коли по Землі бродили динозаври. Далеким родичем істоти є рак-відлюдник під назвою Parapylocheles scorpio, що мешкає на дні Тихого та Індійського океанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муху з золотистим черевом назвали на честь Бейонсе

Так чому ж археологи вирішили назвати стародавнього краба Майклом Джексоном? Уся справа в тому, що знахідка була зроблена в день смерті співака 25 червня 2009 року. Коли ввечері історики відпочивали в одному з місцевих ресторанів, вони почули по радіо цю трагічну новину. З поваги до виконавця історики вирішили назвати древню тварину в його честь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французи назвали сина Демоном на честь героя з серіалу "Щоденники вампіра"

Новина про це з'явилася лише на початку 2012 року, тому що весь цей час археологи займалися оформленням відповідних паперів. Офіційна назва членистоногого звучить як Mesoparapylocheles michaeljacksoni.

Зараз ви читаєте новину «Доісторичного краба назвали Майклом Джексоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути