пʼятниця, 27 січня 2012 12:38

Презентували книгу про воїна УПА, в честь якого назвали батальйон "Нахтігаль"
5

Тетяна Демчук, воїн УПА
Фото: Фото: Євген Борісов

Учора у львівському Музеї етнографії представили історично-наукову книгу "Сотник УПА Петро Гудзоватий – "Очеретенко"".

Автор книги, 37-річний Ігор Марчук, працював над матеріалами понад 15 років. Це перша книга, яка розповідає про Петра Гудзоватого, що мав псевдонім Очеретенко.

"Я працюю над історією УПА вже тривалий час, - розповів Ігор Марчук. – І постать Петра Гудзоватого має велике значення для того часу і для теперішнього. Він був справжнім командиром. На жаль залишилося ще багато таємниць у його постаті, проте це великий крок у тому розумінні, що ми маленькими кроками, але починаємо вивчати своїх героїв. До речі, батальйон "Нахтігаль" назвали так через нього. Він співав у хорі і мав чарівний голос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму для вчителів історії видали підручник про злочини ОУН-УПА (ФОТО)

На презентацію книги приїхали родичі Гудзоватого та його дружини Ганни Дзьобас. Також була присутня Тетяна Демчук, воїн УПА.

Книга вийшла накладом 2 тисячі примірників. Автор розмістив на сторінках унікальні фотографії. Оплатили видання родичі Петра Гудзоватого. Чи можна буде купити книгу в магазинах наразі невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Презентували книгу про воїна УПА, в честь якого назвали батальйон "Нахтігаль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі