вівторок, 22 листопада 2011 12:00

Дизайнери спорудили звукову систему з 5000 пивних банок

Японський звуковий дизайнер Юрій Судзукі та австралійський дизайнер-ілюстратор Метью Нібоун об'єднали свої зусилля для того, щоб створити унікальну акустичну систему в рамках проекту "Зроби щось з нічого" ("Make Something Out of Nothing").

Даний захід було організовано виробниками найпопулярнішого пива на Ямайці "Red Stripe". Вони попросили дизайнерів проявити свій талант і створити щось таке, що відобразило б ямайську культуру в стилі "зроби сам".

Не довго думаючи, Судзукі й Нібоун спроектували звукову систему - на зразок тих величезних конструкцій, які вперше почали споруджувати умільці в кінгстонських гетто і які до цих пір задають ритм вуличного життя Ямайки. Оскільки жителі острова не можуть дозволити собі дорогі матеріали, реггі-групам частенько доводиться імпровізувати й створювати собі звукове обладнання з того, що є під рукою. І часом це можуть виявитися найнесподіваніші предмети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський дизайнер перетворив "Ладу" на розкішний лімузин

Таким чином, дизайнери вирішили зібрати вручну акустичну систему з 5000 використаних банок пива "Red Stripe". У результаті вийшла нехитра конструкція 2,5 метра у висоту і 2,5 метра в ширину з потужними динаміками і банкою-мікрофоном.

Випробувати цю саморобну систему запросили ямайського реггі-виконавця Геппі Ренкса та діджея Ела Фінгерса. Обидва були вражені якістю звучання і дизайном цієї музичної конструкції.


Зараз ви читаєте новину «Дизайнери спорудили звукову систему з 5000 пивних банок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути