понеділок, 19 листопада 2007 08:28

Опозицію в Тбілісі розганяли акустичною зброєю (ФОТО)

 
Вивчивши кадри, зняті в ході розгону мітингу опозиції в Тбілісі 7 листопада 2007 року, журналісти телекомпанії НТВ прийшли до висновку, що грузинські власті використовували особливу акустичну зброю.

На декількох поліцейських автомобілях були встановлені прилади, що нагадують шестикутники на стійці. Як пояснив телекомпанії неназваний експерт в області спеціальних технічних засобів, при включенні така установка викликає у людини гострий біль у вухах, відчуття нез"ясовного, неконтрольованого страху і паніку.

"За оцінками деяких фахівців, застосування даних систем може викликати психічні розлади", - відзначив експерт, додавши, що дана система застосовувалася військовими США в ході бойових дій в Іраку.

За даними телекомпанії, прилад, призначений для забезпечення безпеки військових і цивільних об"єктів, виготовляє "одна американська компанія". Принцип дії заснований на могутньому акустичному імпульсі, майже в тисячу разів що перевершує граничні значення.

Під дію міжнародних конвенцій дане устаткування не підпадає, підкреслює НТВ, оскільки розроблено вже після їх підписання.

Зараз ви читаєте новину «Опозицію в Тбілісі розганяли акустичною зброєю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути