вівторок, 15 листопада 2011 05:45

"Пиво тут дешевше, ніж вода"

"Зовнішня політика України — це подвійний блеф. Справжня небезпека в тому, що його автор не розуміє наслідків такого блефу. А тому скоро їх матиме.

Україна здавна була на межі різних імперій. Сьогодення відрізняється тим, що вона тепер незалежна держава і має справу з цілком різними підходами до міжнародних відносин. Євросоюз не зацікавлений у ній сьогодні, але зацікавлений у впорядкованому, легітимному східному сусіді, який згодом може вступити до його лав. Росії байдуже до верховенства права в Україні, але вона з радістю прийме її землі, розподілить ресурси та відновить владу на пострадянському просторі. Можливо, Янукович насправді не розуміє, що Європейський Союз дбає про закон, а не про території".

Професор історії Єльського університету Тімоті Снайдер, "Нью-Йорк Ревю", США

"Україна — третя у десятці країн, відвідати які 2012-го повинен кожен турист". "Накип комунізму" покриває далеко не всі куточки колишньої радянської республіки, пиво тут дешевше, ніж вода, а контррозвідка давно згорнула свою діяльність. Привід для вояжу в Україну є Євро-2012. Львів стане відправною точкою для вилазок у Карпати, а з Києва можна зробити набіги на Чорноморське узбережжя або дістатися найбільш моторошної перлини України — Чорнобиля.

Перша у десятці — африканська Уганда, країна диктаторів і воєн. На другому місці М'янма. 1996-го місцева опозиція порадила іноземцям триматися подалі".

Путівник по Європі "Lonely Planet"

Зараз ви читаєте новину «"Пиво тут дешевше, ніж вода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути