четвер, 10 липня 2008 13:43

Дієта небезпечна для зубів

Дієта небезпечна для зубів
Бажання стати власницею стрункої талії деколи примушує жінку жертвувати своїм здоров"ям. Часто заради того, щоб скинути декілька кілограмів, жінки пробують різні дієти і у прямому розумінні цього слова морять себе голодом. Окрім шкоди для шлунку або, наприклад, імунної системи, дієти таять в собі небезпеку і для зубів.

Ряду дієт характерне включення в раціон продуктів, які дуже бідні вітамінами і мінералами, а це негативно позначається на стані ротової порожнини. Так, наприклад, відмова від молочних продуктів позначає нестачу вітаміну D і кальцію, а без цих компонентів здоров"я зубів виявляється під загрозою.

На прийомі у дантиста краще всього повідомити свого лікаря, якщо ви дотримуєтеся якої-небудь дієти. Ця інформація може мати для нього цінність для визначення продуктів, які можуть завдати шкоди вашим зубам. Крім того, ці дані можуть навіть змінити хід лікування.

Правильне харчування з погляду стоматолога - це вживання продуктів, кальцій, що містять, і залізо, а це - молочні продукти, риба, нежирне м"ясо. Також для зубів корисні вуглеводи, грубі волокна і клітковина. Для насичення організму цими речовинами вживайте овочі, фрукти, а також каші. А ось споживання цукровмісних і жирних продуктів краще всього обмежити, повідомляє dentoprofile.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дієта небезпечна для зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути