середа, 18 грудня 2013 11:30

Діти пишуть листи до Миколая: замовляють ноутбуки, одяг, косметику і здоров'я для рідних
6

До свята Миколая, 19 грудня у Львові діє багато благодійних акцій. Організатори дбають про те, аби діти із малозабезпечених, багатодітних родин, з інтернатів, сироти та діти, які перебувають у лікарнях не залишилися без подарунків. Долучитися до благодійництва запрошують усіх охочих.

Одними із перших участь у подібних акціях беруть понад 20 львівських ІТ компаній. Благодійна акція "ІТ Миколай" продовжена буде тривати до 20 січня. В кожному офісі стоять скриньки для пожертв. Окрім цього, самі компанії організовують різноманітні благодійні вечірки, ярмарки, вечорниці, під час яких теж збирають гроші. Цього року програмісти хочуть зібрати 235 000 гривень на 2 датчики до УЗД-сканерів у Чорнобильську лікарню, де лікуються діти, хворі на рак.

У Львові триває щорічна благочинна акція "Миколай про тебе не забуде", яка започаткована в 2001 році молодіжною громадською організацією "Академія Української Молоді" з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. До акції долучився міський голова Львова Андрій Садовий. Від себе передав канцелярські товари (олівці, фломастери, фарби акварельні, зошити для малювання, зошити в клітинку та лінійку) для дітей.

Діти, які перебувають у лікарнях, інтернатах, пишуть листи до Миколая. А волонтери розносять їх благодійникам, які допомагають дітям повірити в казку і отримати подарунки. Найчастіше діти просять у листах іграшки - конструктори "Лего", машинки, ляльки Барбі, м'які іграшки, одяг - шкарпетки, куртки, шапки та техніку - ноутбуки, приставки, мобільні телефони, планшети. Старші дівчатка просять косметику, а хлопці - м'ячі, ковзани, спортивні товари. Але у всіх листах діти просять у Миколая здоров'я для себе та своїх рідних.

"Два роки я виступаю у ролі "Миколая" для дітей із інтернатів. Волонтери приносять лист, а я купую ті речі, про які просить дитина. Цього року купив 13-річній дівчинці мобільний телефон рожевий, ковзани і солодощі. Витратив 1500 тисячі гривень. Але це все варте того. У дитини немає батьків, і якби не добрі люди, вона б ніколи не змогла мати таких подарунків", - каже програміст зі Львова Андрій, який бере участь у благодійних акціях.

Помічники Миколая збираються не лише передати дарунки, але й організувати дітям екскурсії храмами міста, перегляд циркової вистави та відпочинок у горах.

 

Зараз ви читаєте новину «Діти пишуть листи до Миколая: замовляють ноутбуки, одяг, косметику і здоров'я для рідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути