вівторок, 17 грудня 2013 10:28

В Києві відкрили статую Богородиці з рисами обличчя Влади Литовченко

В Києві відкрили статую Богородиці з рисами обличчя Влади Литовченко

Влада Литовченко надихнула скульптора на створення бронзової фігури Діви Марії, про це стало відомо з сюжету ТСН Особливе на телеканалі 1+1.

На скульптуру вагою у 2 тонни та 2,5 метра висотою, розташовану у Чорнобильському парку Києва з бюджету столичної влади було витрачено 2 мільйони гривень і ще 10 мільйонів на будівництво ротонди навколо скульптури.

"Дуже важливою була посмішка Божої Матері: вуста, руки, - говорить Влада Литовенко, - мені дуже подобається, я дійсно вважаю, що крім образу, крім символу - справжній витвір мистецтва, що до того схожа я чи ні, це не має бути детальна схожість, напевно щось є", - говорить Влада Литовченко.

"Це унікальний досвід, у мене такого в житті не було. Картини у мене є, я позувала для картин, але для скульптури, тим більше для образу Богородиці, це напевно найсвятіше, такої честі ще не удостоювалась".

Скульптор Микола Зноба запропонував позувати Владі Литовчекно влітку.

"Позувала три рази, приходила, ми працювали з Миколою у різних моментах, перш за все це образ, вигляд: риси обличчя і типовий образ покрови, тобто вона тримає покров над всіма людьми", - розповідає Влада Литовченко.

"Образ покрови Богородиці він зазвичай, як на іконі, я хотів передати тут також повітря, порив, рух. Вона спускається до людей, благословляє і захищає своїм покровом. Щодо Влади Володимирівни, я надихнувся красою", - говорить Микола Зноба.

Перед тим, як втілити святу Влада Литовченко готувалася духовно: сповідалась та молилась.

"Це пам'ять і символ, місце і момент, яким я буду захоплюватися і в житті, і приводити сюди своїх дітей, щоб показати, що риси, дух мами тут теж присутні", - говорить Влада Литовченко.

Зараз ви читаєте новину «В Києві відкрили статую Богородиці з рисами обличчя Влади Литовченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути