Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2013 14:48

Помічники Святого Миколая рознесуть подарунки львівським дітям з малозабезпечених сімей
7

Фото: Фото: Ольга Швед

11 грудня тринадцятий рік поспіль почала роботу Фабрика Святого Миколая у приміщенні Львівського Палацу Мистецтв на вулиці Коперника, 17. Мета акції— допомогти дітям із малозабезпечених та багатодітних львівських родин відчути свято та отримати подарунки від Святого Миколая 19 грудня.

Цілий тиждень на Фабрику зносять гроші, іграшки, канцелярію, засоби гігієни небайдужі львів'яни, фірми та організації. А 18 грудня волонтери розносять їх по домівках потребуючих дітей. Організатори розповідають, що минулого року їм вдалося рознести подарунки для 3000 дітей із малозабезпечених роди Львова, а участь в акції взяли понад сім із половиною сотень старшокласників та студентів. Впродовж тижня на Фабриці працюватимуть близько 600 помічників Святого Миколая. До волонтерства зголосилися старшокласники, студенти та молодь. Працюють позмінно, пакують та приймають подарунки, розподіляють їх на "хлопчачі" та "дівчачі".

"Списки дітей, що потребують подарунків, нам надають у соціальних міських службах. Намагаємося, аби подарунок вміщав в себе іграшку м'яку і пластикову - конструктор, ляльку, канцелярію - фломастери, олівці чи пластилін, зошити, книги і звісно, що солодощі. А також засоби гігієни - зубні щіточки та пасти. Деякі діти навіть цього не мають. Волонтери, які розносять подарунки часто стикаються із тим, що двері можуть не відкрити, дома батьки нетверезі, чи дитина там вже не проживає. Але завжди шукаємо вихід. Кожна дитина має отримати подарунок від Святого Миколая, бо це ж Чудотворець", - каже координатор акції Микола Швед.

Організатори запрошують усіх людей долучитися до акції "Миколай про тебе не забуде" та допомогти Святому Миколаю принести радість тим, хто цього справді потребує. Дуже потрібні іграшки, солодощі, канцелярські вироби, дитячі книжки.

Подарунки просять приносити до 17 грудня на Фабрику Святого Миколая, яка працюватиме в приміщенні Львівського Палацу Мистецтв за адресою вул. Коперника, 17 (з 10.00 до 19.00).

Зараз ви читаєте новину «Помічники Святого Миколая рознесуть подарунки львівським дітям з малозабезпечених сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути