вівторок, 29 грудня 2009 15:16

Цукровий діабет визнали актуальною медико-соціальною проблемою

Мільйони людей у всіх країнах страждають на цукровий діабет. Це захворювання займає третє місце у світі за смертністю після серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Цукровий діабет є порушенням обміну речовин, внаслідок недостатнього утворення інсуліну в організмі (тип I), або порушенням дії інсуліну на тканини (тип II). Інсулін виробляється в підшлунковій залозі, яка окрім інсуліну, виробляє щодня панкреатичний сік, який надходить у дванадцятипалу кишку і грає важливу роль у перетравленні жирів, вуглеводів і білків.

Oзнаками цукрового діабету є підвищена спрага і прискорене сечовипускання вночі, сухість шкіри, втрата ваги, судоми литкових м"язів, порушення зору, свербіння шкіри і слизових статевих органів. Діабет є основною причиною розвитку сліпоти, захворювання нирок, часто викликає серцево-судинні та захворювання нервової системи. Залежно від типу і стадії розвитку хвороби можливі різні варіанти терапії.

Для хворих діабетом типу ІІ, що не потребують додаткових ін"єкцій інсуліну, терапія може включати дієти і фізичні вправи, лікування пігулками і ліками внутрішнього застосування.

Для хворих діабетом типу І та пацієнтів із типом ІІ, що потребують додаткового інсуліну, лікування складається з багатократних інсулінових ін"єкцій і вимагає постійного контролю за рівнем глюкози. Основна складність при цьому полягає в досягненні необхідного балансу між дозою інсуліну, що вводиться, і потребами організму в ньому для засвоєння глюкози, отриманої з їжі.

Із цього робимо висновок: якщо тільки приймати цукрознижувальні препарати, то рівень цукру (глікемія) нібито нормалізується, але глобальна прогресія цукрового діабету продовжується і вражає організм далі. Тому при цукровому діабеті потрібно проводити сеанси відновлення обміну речовин і поліпшення стану ендокринної системи. На сьогодні є спеціалізовані програми, які дозволяють не лише тримати глікемію в межах норми, але і попередити такі ускладнення, як антигіопатичні зміни, ангіоретинопатичні, остеоартропатичні, полінейропатичні.

Для того, щоб відчувати себе добре й упевнено достатньо зателефонувати за номером (044) 229 67 50 і скористатися порадами та рекомендаціями. Зробивши це, ви впевнитеся в тому, що при об"єктивному підході ні цукровий діабет, ні що інше не здатне зломити ваше здоров"я, щастя і радість.

Працюємо з понеділка по суботу з 10.00 до 19.00. Тел. (044) 227-51-66, 229-67-50, 227-51-56.

Сертифікат відповідності UA1.007.Х008518-09 від 07.05.09 р. Висновок МОЗ України N05.03.02-03/62273 від 19.12.06 р. N05.03.02-03/75170 від 21.11.08 р.

Зараз ви читаєте новину «Цукровий діабет визнали актуальною медико-соціальною проблемою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути