Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2024 17:17

Чому на пляжі завжди хочеться їсти: відповідь дієтолога

Чому на пляжі завжди хочеться їсти: відповідь дієтолога
Дієтолог пояснив, чому на пляжі завжди хочеться щось поїсти Фото: pinterest

На пляжі багато хто помічає, що апетит значно зростає. Здається, що їжа стає ще смачнішою.

Але цьому явищу є цілком наукове пояснення.

Дієтологиня Ліза Московіц у коментарі The Washington Post пояснила, що "великий пляжний голод" справді існує, а виникає він із різних джерел - як біологічних, так і емоційних.

"Я думаю, ми недооцінюємо трудомісткість походу на пляж. Планування, перенесення стільців, ходьба по піску... Іноді ви цілих дві години займаєтеся фізичною активністю, перш ніж фактично сідаєте на рушник або стілець і розслабляєтеся", - пояснила Московіц.

Крім того, апетит посилюють абсолютно всі активності, якими люди зазвичай займаються на пляжі, – плавання, гра у волейбол, збирання черепашок, додала сказала дипломована дієтологиня з Онтаріо Евері Зенкер.

Ще один винуватець голоду - зневоднення, яке досить легко отримати на пляжі. І Московіц, і Зенкер зазначили, що люди можуть плутати спрагу з сигналами голоду, простягаючи руку за сендвічем, коли насправді їм просто потрібна вода.

Також голод посилює алкоголь, адже він не лише зневоднює, а й для багатьох людей є стимулятором апетиту, пояснила Московіц.

Крім того, важливим є те, що ви їсте на пляжі: люди можуть продовжувати відчувати голод, якщо вони жують лише шкідливу їжу (чіпси, морозиво) замість більш збалансованих страв (овочі, хумус, сендвічі), зазначає дієтологиня.

"Насправді це пов'язано з тим, що ваш організм просить більше поживної їжі, або те, що ви їсте, викликає реакцію цукру в крові. Особливо рафіновані вуглеводи або продукти з високим вмістом доданого цукру спричинять стрибки цукру в крові, які неминуче призведуть до його падіння. Результат: потяг до більшої кількості їжі", - розповіла вона.

Говорячи про емоційні або психологічні джерела пляжного голоду, Зенкер зазначила, що спостереження за іншими людьми, які їдять, розслаблення або нудьга можуть зробити нас голодними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім країн, де чайові можуть бути образою

Дієтологиня з Фінікса Сара Геррінгтон додала, що також багато людей асоціюють певну обстановку з певною їжею, а тому якщо їжа завжди була великою частиною вашого пляжного відпочинку, ви будете готові поїсти, щойно опинитеся на піску.

"Пляж для багатьох людей може бути ностальгічним. Ми асоціюємо його з іграми в дитинстві та з нашими мамами, які багато перекушували... Одне це може змусити нас думати про їжу і розпалити бажання що-небудь з'їсти", - зазначила Московіц.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Чому на пляжі завжди хочеться їсти: відповідь дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути