четвер, 12 вересня 2024 04:25

Сім країн, де чайові можуть бути образою

Сім країн, де чайові можуть бути образою
Назвали країни, де не прийнято давати чайові Фото: pinterest

Чайові - це звична практика у багатьох країнах, але є місця, де вона не просто не вітається, а іноді навіть вважається образою. Якщо плануєте подорож, важливо знати, де чайові можуть бути неприйнятними, щоб уникнути незручних ситуацій.

Є сім країн, де хочуть почути лише "спасибі" і жодних чайових. Там вважають дачу чайових за обслуговування клієнтів грубим актом, пише express.

Японія

Останні кілька років кількість відвідувачів країни-повелительки сакур зростає у геометричній прогресії. Та попри надмірну кількість людей, які хотіли б віддячити за гарний сервіс, для жителів Японії обслуговування є мистецтвом і добре оплачується.

Китай

У ще одній країні Азії чайові не поширені. Китайці не сприймають дрібні гроші як подяку.

"Деякі туристичні місця можуть приймати чайові, але це, як правило, несподівано. Скромні чайові гідам є винятком", – прокоментували експерти.

Південна Корея

Понад 11 мільйонів людей відвідали Південну Корею. У цій країни не заборонені чайові і їх можна залишити за однією умовою – невеличкі суми. Тут допускають округлення чека, "але більші чайові вважають непристойними".

Зокрема, у Південній Кореї в готелях і туристичних зонах плата за сервіс вже входить у вартість, тому в чайових немає потреби.

Сінгапур

У цій країні радять навіть не заїкатися про бажання фінансово віддячити за послугу. Жителі Сінгапуру чайові здебільшого розцінюють за грубість. Ба більше, сервісний збір зазвичай одразу включають в рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні напої, їжа та розваги: що придумали для туристів у столиці Данії

Ісландія

Країна, яку з усіх сторін омиває океан, входить до лідерів різних рейтингів з оцінки рівня життя. Тому чайові там не прийняті, адже ірландці зациклені на чесно оплаченій праці. "Місцеві жителі можуть бути збентежені спробами дати чайові", - кажуть експерти.

Куба

Цей малорозвіданий шматочок світу постійно манить до себе новий туристів. Однак саме соціал-комуністична ідеологія зневажає культуру чайових.

Швейцарія

В державі, що розташовується майже посеред Європи, також не заведено дякувати за обслуговування грошима. Та у Швейцарії не будуть проти, якщо рахунок можна буде просто округлити. Тут це вважають жестом ввічливості.

Узбережжя Іспанії приваблює мандрівників з усього світу сонячними пляжами, смачною їжею та різноманітним активним відпочинком.

Але важливо знати і заборони, які діють на пляжах. Інакше можна отримати чималий штраф.

Зараз ви читаєте новину «Сім країн, де чайові можуть бути образою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі