субота, 30 серпня 2008 14:18

Чому корисно цілуватися

Чому корисно цілуватися
Фахівці в області традиційної медицини стверджують, що поцілунок - це не тільки насолода, але і ефективний засіб проти різних захворювань.

Наприклад, лікарі з Товариства сексуальних проблем в Лос-Анджелесі встановили, що "затяжні" поцілунки благотворно впливають на нашу кровоносну систему. Адже під час поцілунків пульс частішає до 110 ударів в хвилину. Це - відмінне тренування серцево-судинної системи.

Ті ж дослідники підрахували, що після поцілунку легені починають працювати в посиленому режимі: 60 вдихів в хвилину замість звичайних 20-ти. Подібна "вентиляція" - найкраща профілактика легеневих захворювань.

Співробітники Академії стоматології в Чикаго вважають поцілунок профілактичним засобом проти карієсу. Поцілунок стимулює утворення слини, що краще за жувальну гумку нейтралізує кислотний наліт на зубах.

Фахівці-стоматологи однієї з Нью-Йоркських клінік виявили, що любителі пристрасних та ніжних поцілунків рідше страждають від пародонтозу (захворювання ясен). Адже кращий засіб від пародонтозу - масаж ясен.

Люди, які практикують поцілунки, що тривають більше трьох хвилин, тим самим, позбавляють свій організм від стресу та його наслідків, - вважають дослідники однієї з клінік Монреаля. Затяжні поцілунки ініціюють ланцюжок біохімічних реакцій, що знищують "гормони стресу".

Доктор Ульф Бемінг з Австрійської Академії загальної медицини стверджує, що поцілунок - один з видів пероральної вакцинації. Це і не дивно, адже в слині міститься безліч бактерій, причому, 80% з них є у всіх, а 20% індивідуальних, що ми передаємо партнерові та отримуємо в подарунок від нього. В результаті наша імунна система активізується - починається посилене вироблення антитіл, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чому корисно цілуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути