За підрахунками учених в організм людини щорічно потрапляє до десяти кілограмів жиру у зв`язку із споживанням ковбас. Перед технологами ковбасного виробництва було поставлено завдання, звести вміст жирів до мінімуму при збереженні якості, тобто м`якої текстури ковбас і їх смаку.
До теперішнього часу цієї умови нікому не вдавалося виконати, адже саме жир додає і забезпечує збереження ароматичних властивостей ковбасних виробів.
Але нещодавно, керівник відділу експериментальних технологій Мюнхенського інституту, зробив заяву про те, що ученим вдалося розробити рецептуру корисної ковбаси.
Ковбаса, яку жартома називають "фітнес-ковбасою", містить в собі лише 2,9% жиру.
При зниженні її жирності, відпадає необхідність використання консервантів, які покликані перешкоджати окисним процесам в жирі і, відповідно, знижувати розвиток токсичності продукту, повідомляє УНІАН.
Коментарі