Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2009 12:42

Чим корисний йогурт для здоров"я

Чим корисний йогурт для здоров"я

Йогурт є прекрасним прикладом принципом взаємодії у дієтології- коли беруть різні продукти, і в результаті їх комбінації утворюється новий, цінніший за поживними властивостями продукт. Це якраз той випадок, коли 1+1=3.

Відповідно до міжнародних стандартів, для того, щоб продукт мав право називатися йогуртом, він повинен відповідати трьом критеріям:

1. Головний інгредієнт йогурту - молоко.

2. Основний процес виробництва - ферментація.

3. Головна умова ферментації - безпосередня участь живих мікроорганізмів з сімейства лактобактерій.

10 причин оцінити йогурт по заслугах

1. Йогурт перетравлюється краще, ніж молоко. Багато людей, які страждають від несприйняття лактози або алергії на молочний білок, можуть їсти йогурт. Ферментація розщеплює молочний цукор, перетворюючи його на глюкозу і галактозу, що легко засвоюються організмом.

2. Йогурт допомагає товстій кишці залишатися здоровою. Лікарі часто кажуть: "Ви здорові настільки, наскільки здорова ваша товста кишка". Йогурт містить лактобактерії, що позитивно впливають на роботу кишківника, зменшують ризик розвитку раку товстої кишки.

3. Йогурт поліпшує засвоєння інших поживних речовин. Корисні бактерії, що містяться в йогурті, допомагають ефективнішому засвоєнню кальцію і вітамінів групи С.

4. Йогурт укріплює імунітет. Є дані, що, якщо людина щодня з"їдає два стаканчики йогурту, організм інтенсивніше виробляє інтерферон, що підвищує імунітет.

5. Йогурт допомагає відновлюватися після кишкових інфекцій. Також корисно їсти йогурт, якщо ви приймаєте антибіотики, тому що він мінімізує негативну дію цієї групи препаратів на слизову оболонку кишківника.

Антибіотики вбивають не тлише шкідливі, але і корисні бактерії,що живуть в кишківнику. Живі бактерійні культури йогурту допомагають відновити мікрофлору кишківника, перш ніж патогени почнуть розмножуватися і запанують над корисними бактеріями.

6. Йогурт може пригнічувати грибкові інфекції. Вчені довели, що два стаканчики натурального йогурту щодня сприяють підтримці нормальної мікрофлори піхви, а також зменшують можливість розвитку грибкових інфекцій.

7. Йогурт - цінне джерело кальцію. У двох стаканчиках йогурту міститься 450 міліграм кальцію. Це половина добової норми споживання кальцію для дитини і приблизно 30-40% норми для дорослих.

8. Йогурт, що містить живі бактерійні культури, дає організму білків більше, ніж молоко. В процесі ферментації при виготовленні йогурту молочний білок змінюється, і організм засвоює його набагато легше.

9. Йогурт знижує рівень "поганого" холестерину в організмі.

10. Йогурт - продукт "комбінації" - має дві основні властивості. По-перше, він легко засвоюється організмом, а по-друге, покращує засвоєння вітамінів і мікроелементів, що містяться в інших продуктів. Саме тому йогурт можна використовувати як соус або замінити ним сметану.

Які йогурти потрібно купувати?

Коли купуєте йогурт, уважно прочитайте напис на упаковці, вивчите інформацію про його скла Особливу увагу зверніть на довжину списку інгредієнтів на упаковці йогурту. Найкраще зупинити вибір на звичайному (простому) йогурті, зважаючи на його виняткові поживні якості. Такий йогурт, як правило, містить лише два інгредієнти: молоко (цільне або знежирене) і живі бактерійні культури. Чим довший список інгредієнтів (підсолоджувачі, добавки, наповнювачі, емульгатори і т. д.), тим більше в продукті калорій і тим менша його поживна цінність.

За матеріалами beautyinfo

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний йогурт для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути