Медики спостерігали за групою людей, половина з яких отримувала на сніданок рисову кашу з корицею, а половина - без. "Ми встановили, що у тих, хто щодня вживав цю спецію, був значно кращий рівень цукру в крові, - говорить та, що проводила дослідження доцент Йоанна Хибовіц. - Цей показник лише трохи збільшувався після їжі і був стабільнішим, що є важливим для хворих діабетом". За допомогою ультразвукового дослідження шведські учені показали, що після вживання кориці вміст шлунку значно повільніше переходив в тонкий кишечник.
Корицю проводять з кори коричного дерева - вічнозеленої тропічної рослини сімейства лаврових. Зняту з дерев кору сушать трубочками або смужками. Існує декілька видів цієї спеції.
Кориця містить ефірні масла, а також коричний альдегід, евгенол, смолу, крохмаль, дубильні речовини. Вона сприятливо впливає на роботу всієї травної системи, зокрема, на роботу шлунку, сприяючи виділенню шлункового соку, збуджуючи апетит. У медичній практиці корицю використовують як антисептичний засіб.
Але в цій спеції міститься також отруйна речовина кумарін, яке у великих кількостях може негативно впливати на печінку. Згідно з прийнятими в ЄС нормами, вміст кумаріна в харчових продуктах не повинен перевищувати два міліграми на один кг. Та невелика кількість кориці, яку ми вживаємо, наприклад, в булочках, ненебезпечна для здоров"я. Але намагатися нормалізувати рівень цукру в крові, поїдаючи корицю ложками, шкідливо, попереджають шведські медики, повідомляють Подробности.
Коментарі