понеділок, 07 квітня 2008 13:33

Чим корисна кориця

Декілька грам кориці в їжі нормалізують показники рівня цукру в крові і здатні запобігти серцево-судинним захворюванням. Про це свідчать результати досліджень учених університетського госпіталю "Мас" в Мальме.

Медики спостерігали за групою людей, половина з яких отримувала на сніданок рисову кашу з корицею, а половина - без. "Ми встановили, що у тих, хто щодня вживав цю спецію, був значно кращий рівень цукру в крові, - говорить та, що проводила дослідження доцент Йоанна Хибовіц. - Цей показник лише трохи збільшувався після їжі і був стабільнішим, що є важливим для хворих діабетом". За допомогою ультразвукового дослідження шведські учені показали, що після вживання кориці вміст шлунку значно повільніше переходив в тонкий кишечник.

Корицю проводять з кори коричного дерева - вічнозеленої тропічної рослини сімейства лаврових. Зняту з дерев кору сушать трубочками або смужками. Існує декілька видів цієї спеції.

Кориця містить ефірні масла, а також коричний альдегід, евгенол, смолу, крохмаль, дубильні речовини. Вона сприятливо впливає на роботу всієї травної системи, зокрема, на роботу шлунку, сприяючи виділенню шлункового соку, збуджуючи апетит. У медичній практиці корицю використовують як антисептичний засіб.

Але в цій спеції міститься також отруйна речовина кумарін, яке у великих кількостях може негативно впливати на печінку. Згідно з прийнятими в ЄС нормами, вміст кумаріна в харчових продуктах не повинен перевищувати два міліграми на один кг. Та невелика кількість кориці, яку ми вживаємо, наприклад, в булочках, ненебезпечна для здоров"я. Але намагатися нормалізувати рівень цукру в крові, поїдаючи корицю ложками, шкідливо, попереджають шведські медики, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна кориця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути