Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2013 16:42

Будинок, що змінює долі - японська терапія стінами
13

Фото: Фото: udivitelno

Архітектор і художник Сусак Аракава і поетеса Маделін Джинс вже багато років дивують світ своїм підходом до архітектури.

Одним з найбільш яскравих і оригінальних проектів, створених цією парою, є унікальний житловий комплекс "Міняючий долі".

Він був побудований в 2002-2006 рр в місті Мітакі, Японія. Комплекс зовсім невеликий - включає в себе дев'ять квартир, які зовсім не схожі на стандартне комфортне житло.

Головна ідея проекту полягає в тому, що люди, особливо літнього віку, не повинні байдикувати і нудьгувати. Для життя їм необхідне таке середовище, яка постійно тримає в напрузі, стимулює почуття, уяву, змушує активно діяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порослі травою стіни та оптичні обмани - сюрреалістичний будинок від австралійських дизайнерів

У комплексі " Міняючий долі", побудованому з різнокаліберних бетонних блоків, практично немає однакових форм і колірних рішень. Опукло-увігнуті підлоги, стіни, забарвлені в "кричущі" яскраві кольори, хаотично розкидані двері і вікна, розетки і вимикачі в найнесподіваніших і важкодоступних місцях, кухня, що "потопає" в підлозі, дверні отвори, через які можна пробратися тільки боком або зігнувшись - всі ці "атракціони" змушують ні на мить не втрачати пильність і не послаблювати уваги.

Що цікаво, будинок "Міняючий долі" користується великим попитом, незважаючи на те, що апартаменти в ньому стоять 763 000 доларів, а це майже в два рази дорожче, ніж звичайні комфортабельні квартири в цьому районі Мітакі.Японці з радістю платять величезні гроші за цю шокову терапію.

Однією з перших квартиру у незвичайному будинку придбала знаменита письменниця, буддійська черниця Дзякуте Сетоуті, яка стверджує, що переселившись в нове екстремальне житло, стала почувати себе значно здоровіше, бадьоріше і молодше.

Інноваційне планування та дизайн комплексу "Міняючий долі" радикально змінює уявлення про життя і будинку. Ось так ідея пробудження любові до життя за допомогою будинків-атракціонів, схоже, може стати революційним засобом боротьби з недугами і старінням.

Зараз ви читаєте новину «Будинок, що змінює долі - японська терапія стінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути