четвер, 15 серпня 2013 17:17

Порослі травою стіни та оптичні обмани - сюрреалістичний будинок від австралійських дизайнерів
9

Фото: Фото: udivitelno.com

Astroturf Covered Concrete House - незвичайний будинок, побудований двома дизайнерами - Албертом ДжоузефомОртісом і Райнхолд Вайхлбауером - з архітектурного бюро Weichlbauer Ortis Architects.

Свою назву будинок в Австрії отримав неспроста (Astroturf Covered Concrete House дослівно перекладається як "будинок, покритий Astroturf") - матеріалом для зовнішньої обробки будівлі послужила яскраво-зелена штучна трава Astroturf. Покриті зеленню бетонні куби, з яких складається конструкція, здається, висять у повітрі незалежно один від одного, але практично повністю зливаються з навколишнім ландшафтом.

Однак така незвичайна обробка аж ніяк не головна особливість житлового будинку від Weichlbauer Ortis Architects. Справа в тому, що на розробку такого оригінального проекту дизайнерів надихнули роботи нідерландського художника, Мауріца Корнеліса Ешера, відомого своєю дослідницькою роботою в області пластичних аспектів понять симетрії і нескінченності, а також специфіки психологічного сприйняття складних тривимірних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня вчителька робить фантастичні мозаїки з уламків та детальок

В результаті творчих пошуків проектувальників була створена трохи сюрреалістична конструкція, стиль якої самі вони визначають як "вільне планування" ("freestyle planning"). Дана концепція проектування полягає у створенні окремих об'єктів, які пізніше утворюють єдине ціле.

Віконні та дверні елементи розміщені в горизонтальному положенні перед великими вікнами і служать поручнями неіснуючих балконів. Звичайні бетонні сходи без перил, немов ширяючи в повітрі, в найнесподіваніших місцях уздовж і впоперек перетинають площа поверхні будинку і ведуть в нікуди. На виході у внутрішній дворик встановлена ??помаранчева сміттєвий кошик, яка служить джерелом води. Створюється враження, що все в цьому будинку не там, де має бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько українського авангарду представив "Погляд у безмежність"

Непрості для сприйняття архітектурно-дизайнерські рішення Astroturf Covered Concrete House покликані викликати оптичні та геометричні ілюзії з різних точок спостереження. Така гра елементів має лише естетичне значення, вириваючи незвичайний австрійський будинок з рамок традиційної архітектури. Хоча зовнішній вигляд будівлі виразно позиціонує себе як еко-будинок, будівельні та оздоблювальні матеріали, що використовувалися при його зведенні, геть спростовують цей факт. Єдине, що пов'язує його з цією концепцією - органічне злиття зеленого покриття з навколишнім середовищем, а також надається можливість насолоджуватися свіжим повітрям і красою місцевою природою, сидячи на ширяють у повітрі сходинках.

Зараз ви читаєте новину «Порослі травою стіни та оптичні обмани - сюрреалістичний будинок від австралійських дизайнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути