Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 15:07

Британські лікарі все ще шукають ліки від гомосексуалізму

Британські лікарі все ще шукають ліки від гомосексуалізму

Частина британських лікарів не відмовляється від спроб лікування геїв, незважаючи на те, що ця ідея більшості здається суперечливою, адже гомосексуалізм уже давно не вважається психічним розладом.

Це стало предметом дослідження, що проводилося фахівцями із Лондона. Результати своєї роботи вони опублікували в журналі BMC Psychiatry.

В опитуванні авторів дослідження взяли участь 1400 лікарів.

Лікарів, котрі сказали, що вони готові спробувати змінити сексуальну орієнтацію своїх пацієнтів, які звертаються до них з проханням стримати потяг до представників своєї ж статі, набралося 4% від усіх опитаних.

17% лікарів, які взяли участь у дослідженні, заявили, що вже займалися корекцією гомосексуальних нахилів людей, які зверталися до них.

У британському Королівському коледжі психіатрів заявляють, що представники сексуальних меншин мають право на захист від потенційно небезпечних методів лікування, особливо тих, які спрямовано на зміну сексуальної орієнтації".

У США, де вирували дебати щодо лікування гомосексуалізму, Американська психіатрична асоціація (АПА) рекомендує всім фахівцям, що дотримуються етичних стандартів, утриматися від подібних спроб.

Нарівні із цими підходами, представники деяких організацій відстоюють думку про те, що пацієнти можуть звертатися за такою лікарською допомогою, а лікарі мають право її пропонувати.

Вони посилаються на роботу психіатра Роберта Спітцера, що виступав за виключення гомосексуалізму зі списку психічних розладів АПА, але пізніше припустили, що сексуальну орієнтацію можуть змінити терапевтичними засобами.

Зазначимо, Папа Римський Бенедикт XVI у грудні минулого року заявив, що порятунок людства від гомо-і транссексуалізму так само важливий, як і турбота про збереження тропічних лісів.

За матеріалом BBC

Зараз ви читаєте новину «Британські лікарі все ще шукають ліки від гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути