вівторок, 17 березня 2009 14:40

Папа Римський про презервативи і економічну кризу

Папа Римський про презервативи і економічну кризу
Папа Римський Бенедикт XVI заявив, що розповсюдження презервативів не є відповіддю на боротьбу зі СНІДом в Африці. Бенедикт ніколи раніше не говорив прямо про використання презервативів, хоча не раз підкреслював, що римсько-католицька церква знаходиться в авангарді боротьби проти СНІДу.

Ватикан закликає до відмови від сексу як засобу боротьби з поширенням цього захворювання. "Не можна вирішити цю проблему розповсюдженням презервативів, - сказав Папа журналістам на борту літака Alitalia на шляху до Камеруна. - Навпаки, контрацептиви ускладнюють проблему."

Папа також зазначив, що він має намір звернутися із закликом до "міжнародної солідарності" з Африкою перед обличчям глобальної економічної кризи. Він вважає, що, хоча Церква не пропонує конкретних економічних рішень, вона може дати "духовну та моральну" альтернативу.

Описуючи нинішню кризу як наслідок "дефіциту представників різних етносів в економічних структурах", Папа сказав, що саме в цьому питанні церква може посприяти.

Деякі священики та монахині, які працюють з жертвами СНІДу, що спустошує Африку, підтримують позицію церкви і виступають проти розповсюдження презервативів, повідомляє foxnews.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський про презервативи і економічну кризу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути