пʼятниця, 20 березня 2009 11:59

Оточення Бенедикта XVI розкритикувало правління Папи

Оточення Бенедикта XVI розкритикувало правління Папи
Папа Римський Бенедикт XVI під час свого першого офіційного візиту до Африки заявив, що СНІД "не може бути подоланий шляхом розповсюдження презервативів, які ще більше загострюють проблему".

Це зауваження Папи про презервативи, а також нещодавній скандал з відлученням від церкви на 20 років британського єпископа, який ставив під сумнів існування Голокосту, остаточно залишив Папу в ізоляції. Швидше за все Святійшому доведеться радикально змінити стиль і зміст своїх офіційних послань.

Папа перебуває в ізоляції і не може належним чином налагодити контакт із своїми радниками, повідомив один із служителів у Ватикані, який 20 років вивчає тонкощі Святійшого Престолу. Інше джерело з Ватикану характеризує 4 роки папства як "лихо": чого тільки варті запальні зауваження Папи про іслам і гомосексуалізм.

"Він не орієнтується у реальному стані речей", - вважає один з італійських віруючих. - Стосовно питання про презервативи, наприклад, в Африці працює багато священиків та єпископів, хто згоден з тим, що презервативи є ключовим елементом в боротьбі проти СНІДу, а Папа дотримується досить консервативної лінії, на його думку, презервативи сприяють розбещеності. Подекуди Ватикан є далеким від реальності".

У Ватикані кілька століть культивується атмосфера секретності, а це хибний шлях комунікації в Інтернет-епоху.

"Досі Ватикан практикував дуже повільний і вибірковий спосіб обробки інформації, а послання відрізнялися консервативною ретельністю формулювань, - сказав Френсіс Рокко, ватиканський кореспондент Religion News Service.- Сьогодні проблема полягає в тому, що Інтернет і блоги не будуть чекати на меседжі з Ватикану, тому що останні швидко ставатимуть неактуальними".

Відомо, що прес-секретар Святого Престолу, батько Федеріко Ломбарді також опікується Ватиканським радіо і телебаченням. Журналісти запитують, чи може він ефективно справлятися з такими тяжкими навантаженнями. Прес-служба Ватикану закінчує робочий день о 15 годині. Також викликає сумнів обізнаність святих отців в Інтернеті.

Папа Римський в одному з послань нарікає і на розбіжності в поглядах з кардиналами і архієпископами в курії. Святійша адміністрація не може домовитися між собою про покарання, скажімо, у нещодавньому випадку відлучення від церкви бразильських лікарів, які зробили аборт 9-річній дівчинці, яку згвалтував вітчим, зазначає TheTelegraph.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Оточення Бенедикта XVI розкритикувало правління Папи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути