вівторок, 23 грудня 2008 09:00

Папа Римський проти рівності статей і гомосексуалізму

Папа Римський проти рівності статей і гомосексуалізму

У щорічній промові перед вищим духівництвом Ватикану Папа Римський Бенедикт XVI заявив, що порятунок людства від гомо- і транссексуалізма так само важливий, як і турбота про збереження тропічних лісів.

За його словами, преклоніння перед Божим творінням не повинно зводитися тільки до охорони навколишнього середовища. Необхідно врятувати людину від самого себе.

Понтифік підкреслив, що вважає теорію рівності статей згубною для людства, оскільки вона стирає межі між чоловіком і жінкою.

Теорія рівності статей також припускає, що кожна людина повинна осмислити своє біологічне призначення і свою роль в суспільстві. Проте Папа впевнений, що призначення чоловіка і жінки, визначене в Біблії, зрозуміло, не потребує переосмислення і закладено в кожній людині ще до народження.

Водночас сексменшини у всьому світі, і особливо в США, вважають теорію про рівність статей основою для взаєморозуміння і терпимості між людьми.

"Завдання Римської католицької церкви полягає не тільки в збереженні природних творінь Творця, але, в першу чергу, в порятунку людини, бо людина знищує сама себе, - заявив голова Святого престолу. - Якщо тропічні ліси заслуговують нашої опіки, то люди не потребують її анітрохи не менше".

81-річний понтифік сказав, що разом із захистом навколишнього середовища повинна існувати і екологія людства.

Виступаючи перед служителями церкви, Папа також нагадав про непохитну позицію церкви відносно одностатевих шлюбів.

Згідно багаторічної традиції в своєму передноворічному виступі Папа Римський позначає ряд проблем суспільства, дозвіл яких вважає першорядним завданням церкви.

Цього року понтифік звернув увагу на те, що, на превеликий жаль, установлений церквою Всесвітній день молоді сприймається багатьма просто як барвисте видовище, якийсь аналог рок-фестивалей. За словами Папи, йому б хотілося, щоб, перш за все, молодь звертала увагу на духовний зміст свята.

На завершення виступу Бенедикт XVI побажав всім щасливого Різдва, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський проти рівності статей і гомосексуалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути