вівторок, 23 березня 2010 14:39

Білл Гейтс побудує надсучасний ядерний реактор

Білл Гейтс побудує надсучасний ядерний реактор

Компанія TerraPower, яку фінансує мільярдер Білл Гейтс, а також концерн Toshiba збираються разом розробити ядерний реактор нового покоління, який буде набагато безпечніше й ефективніше за звичайні. Повідомляється, що нові реактори будуть здатні працювати до 100 років без дозаправки.

Як повідомили представники ради Toshiba, Білл Гейтс розглядає можливість інвестування своїх гігантських приватних коштів в так званий реактор "довгої хвилі".

TerraPower розпочала переговори з Toshiba через досвід та ноу-хау, якими відрізняються японські компанії в галузі ядерної енергії. На введення в експлуатацію нового реактору може знадобитися більше десяти років, але очікується, що у зв"язку з низькими експлуатаційними витратами, він зацікавить країни, що розвиваються.

Toshiba, яка купила американську компанію Westinghouse Electric Co зараз працює над ультракомпактним реактором, який називається "4S - супер надійний, маленький і простий" (Super-Safe, Small and Simple), який здатен безперервно працювати протягом 30 років. Технології, що використовуються для виробництва "4S" може бути використані при роботі над новим реактором.

Білл Гейтс, який останнім часом зацікавився проблемами глобального потепління та екології виступив в ролі ініціатора співпраці між Toshiba і компанією TerraPower, яка йому фактично належить.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс побудує надсучасний ядерний реактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути