середа, 17 лютого 2010 08:42

Обама не пошкодував $8 млрд на будівництво АЕС

Обама не пошкодував $8 млрд на будівництво АЕС

Президент США Барак Обама оголосив про виділення близько 8 мільярдів доларів для фінансування будівництва двох енергоблоків першої за останні 30 років атомної електростанції в США.

За словами Обами, будівництво АЕС в графстві Берк в штаті Джорджія стане початком широкомасштабної кампанії його адміністрації з розвитку "безпечних і чистих" енергоефективних технологій. Таким чином американський президент намагається понизити залежність енергетичної системи США від вуглеводневого палива, що поставляється з-за кордону.

Це буде перша АЕС за останні 30 років

Будівництво атомних електростанцій нового покоління є також частиною стратегії Обами зі зменшення шкідливих викидів в атмосферу.

На думку американського президента, будівництво АЕС в Джорджії дозволить працевлаштувати тисячі будівельників, а також створити 800 постійних робочих місць для обслуговуючого персоналу станції. За даними Департаменту енергетики США, в Берку буде побудовано 2 реактори типу AР1000 потужністю 1100 мегават кожен.

Будівництво АЕС в США було згорнуте в 1980-х роках через зростаючу вартість будівництва енергоблоків, побоювання громадськості за безпеку ядерних установок, а також через протести екологів. Всього в США нараховується 104 комерційних атомних реактора, які розташовуються на 65 атомних електростанціях.

За даними Білого дому, зараз в світі будуються 56 атомних реакторів, з яких 21 зводиться в Китаї, шість в Південній Кореї та п"ять в Індії.

Відзначимо, що під час візиту прем"єр-міністра Індії Манмохана Сінгха до Вашингтону в листопаді 2009 року було підписано угоду про співпрацю в ядерній сферію. Згідно з нею США передадуть Індії свої останні розробки в області ядерної енергетики, а американські компанії в найближчі 30 років побудують в цій країні десятки АЕС загальною вартістю 150 мільярдів доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Обама не пошкодував $8 млрд на будівництво АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути