четвер, 04 лютого 2010 09:06

Обама виключив КНДР зі списку країн-спонсорів тероризму

Обама виключив КНДР зі списку країн-спонсорів тероризму

Президент США Барак Обама вважає, що КНДР "не відповідає критеріям, що б дозволяли кваліфікувати її як країну-спонсора тероризму". Про це глава держави повідомив керівництву американського Конгресу.

"Відповідно до закону, я направляю секретну доповідь, підготовлену моєю адміністрацією. У ньому зібрана інформація про проведені нами в період з 28 червня 2008 року по 16 листопада 2009 перевірки діяльності КНДР", - йдеться в листі Обами.

За словами президента, з цього документа "випливає висновок про те, що КНДР не відповідає критеріям, згідно з якими її знову можна кваліфікувати як країну-спонсора тероризму".

Нагадаємо, раніше ряд американських сенаторів-республіканців направили держсекретареві США Хілларі Клінтон лист з проханням внести КНДР назад до списку терористичних держав після того, як Північна Корея "наважилася", незважаючи на санкції ООН, провести ядерне випробування і запустити іспитові ракети.

Реагуючи на послання республіканців, офіційний представник Держдепу США Філіп Кроулі заявив, що "запуск ракет і різкі заяви дурні і безрезультатні, однак вони не підпадають під правове визначення тероризму". Тоді ж Кроулі запевнив, що у США немає підстав знову вносити КНДР в список держав, що підтримують тероризм.

Проте згодом держсекретар США дала зрозуміти, що Штати все-таки можуть повернути КНДР до цього списку. Як висловилася Хілларі Клінтон, "Північна Корея була виключена з цього списку з певною метою, і тепер її останні дії суперечать цим цілям".

Водночас час Клінтон додала, що "нам би хотілося побачити нещодавні докази їхньої підтримки міжнародного тероризму".

News.ru

Зараз ви читаєте новину «Обама виключив КНДР зі списку країн-спонсорів тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути