середа, 03 лютого 2010 11:48

Обама бомбитиме Іран для порятунку свого рейтингу - ЗМІ

Обама бомбитиме Іран для порятунку свого рейтингу - ЗМІ

Щоб врятувати президентство Бараку Обамі потрібен авіаналіт на Іран, стверджує на сторінках The National Review Деніел Пайпс, директор Middle East Forum і науковий співробітник-кореспондент Стенфордського університету.

"Після численних фіаско 2009 року Обамі потрібний драматичний жест, щоб населення перестало бачити в нім легковажного, нетямущого ідеолога, - бажано жест на арені, де ставки високі, де він може узяти на себе командування і спростувати очікування", - порекомендував він.

Обама може наказати американським військовим знищити іранські потужності з виробництва ядерної зброї.

На думку автора, обстановка тому сприяє. По-перше, розвідка США відмовилася від думки, що Тегеран припинив розробку ядерної зброї. По-друге, ядерний Іран ще більше загострить ситуацію на Близькому Сході та в результаті зможе завдати удару по США.

"Усунувши іранську ядерну загрозу, Обама захистить свою вітчизну і дасть чіткий сигнал ворогам і друзям Америки", - пише автор. По-третє, американська громадська думка схвалює удар по іранських ядерних об"єктах.

"По-четверте, якщо США обмежать свій удар ліквідацією ядерних об"єктів і не спробують змінити режим, вони можуть обійтися невеликим військовим контингентом, а отже втрат буде відносно мало, що робить авіаналіт кращим в політичному сенсі", - говориться в статті.

Удар по Ірану змусить виборців забути про невдачі Обами і згуртує американців, але нанести його потрібно негайно, адже "іранці удосконалюють оборону і наближаються до створення ядерної зброї", застерігає автор.

"Інакше жити на нашій планеті стане набагато небезпечніше", - підсумував Пайпс.

InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Обама бомбитиме Іран для порятунку свого рейтингу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути