вівторок, 13 вересня 2011 10:31

Бельгійську прозору церкву зробили із залізних пластин
5

Фото: Фото: novate.ru

Молоді бельгійські архітектори Pieterjan Gijs і Arnout Van Vaerenbergh завершили реалізацію проекту прозорої церкви під символічною назвою Reading between the Lines ("Читаючи між рядків"). Стіни незвичайної будови, висота якої становить 10 метрів, зроблені зі 100 складених шарів залізних стрічок-пластин, закріплених між собою 2000 залізних стовпчиків.

Прогалини між пластинами дозволяють відвідувачам, в прямому сенсі цього слова, дивитися крізь стіни, перебуваючи як всередині, так і зовні храму. Силует будівлі імітує форму церков, традиційних для даного регіону, однак її незвичайне втілення переводить спорудження в категорію творів сучасного мистецтва.

Залежно від місця локації того, хто дивиться на будівлю, храм може видатись масивною будівлею, а може частково або майже повністю розчинитись у навколишньому ландшафті, як міраж у пустелі. Якщо ж дивитись на пейзаж зсередини церкви, він стає частиною абстрактного малюнка, заданого унікальними прозорими стінами споруди.

Проект, реалізований у Лімбурзі (Бельгія), є частиною програми Z-OUT, яка координується галереєю Z33, метою якої стало просування сучасного мистецтва в громадському просторі. Планується, що реалізація масштабного та амбіційного проекту буде здійснюватись у різних місцях фламандського регіону протягом найближчих п'яти років.

Концептуальна назва проекту чудово визначає архітектуру оболонки сучасної церкви та її філософський сенс - те, що всередині і те, що зовні взаємодіють між собою і не потребують додаткових прикрас і штучного підсилення величі природи. Разом з прихожанами сюди "приходять" світанок, захід і всі чотири пори року.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійську прозору церкву зробили із залізних пластин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути