Ексклюзиви
неділя, 04 грудня 2011 12:12

Астрономи виявили 18 нових планет, на яких може бути життя

Астрономи виявили 18 нових планет, на яких може бути життя

Американські астрономи оголосили про виявлення за межами нашої Сонячної системи 18 нових планет, кожна з яких приблизно рівна масі Юпітера, і обертаються навколо зірок, які мінімум в 1,5 рази масивніші Сонця.

З урахуванням цього відкриття загальна кількість відомих науці екзопланет (планет, що обертаються за межами Сонячної системи), що обертаються навколо масивних світил, зросла на 50%.

Всі виявлені об'єкти знаходяться на відносно далеких від своїх світил орбітах. Відстань між ними досягає не менше 0,7 дистанції від Землі до Сонця.

У лютому були опубліковані дані дослідження, згідно з якими космічний телескоп NASA Кеплер виявив в глибинах космосу 54 об'єкти, які претендують на те, щоб опинитися планетами, на яких можливе існування життя.

Ці об'єкти рухаються по орбітах навколо своїх зірок у межах так званих населених зон, де температури не є надто високими або низькими і на поверхні планет може існувати рідка вода, яка вважається необхідною для виникнення та існування життя. В цілому кількість відомих астрономам екзопланет на аданий момент перевищує 700 і продовжує зростати.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи виявили 18 нових планет, на яких може бути життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути