пʼятниця, 05 жовтня 2012 00:04

Американці виростили в біореакторі штучне м'ясо

Американці виростили в біореакторі штучне м'ясо
geekosystem.com

"Американська фірма Modern Meadow ("Сучасний луг") хоче довести до ринкового застосування процес, над яким вже давно б'ються вчені всього світу: американці виготовляють м'ясні волокна з клітин м'язової тканини тварин, спресовують їх у відповідну форму і вирощують до штучного м'яса в біореакторі. Прилад, що надає вихідній сировині форму шніцелі, називається 3D-принтером, а сировину, відповідно - "біочорнила". Можливо, так можна буде вирощувати і шкіру", - пише Юлія Цантіс в Financial Times Deutschland.

"Згідно продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, в 2010 році на бойню вирушило 320 млн корів, 14 млрд свиней і 55 млрд курей. Засновники Modern Meadow хочуть хоча б знизити цю кількість. Згідно Габору і Андрас Форгач, виробництво штучного м'яса не тільки екологічніше , ніж отримання м'яса тварин з великих ферм, але і дозволяє включити його в свій раціон тим, хто відмовився від стейків або курки з релігійних чи етичних причин", - продовжує автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японцям вперше вдалося виростити гіпофіз

За даними видання, Пітер Тіль, один з перших інвесторів Facebook і засновник Paypal, вклав в проект до 350 тис. доларів. Також "дослідницький дух підтримує зоозахисних організацій PETA", що запропонувала першому підприємству, яке почне масове виробництво синтетичної курятини, премію в 1 млн доларів.

Modern Meadow вже добилася першого успіху, стверджує журналістка: Андрас Форгач розповідає, що дослідники вже виготовили, засмажили і з'їли свинячу відбивну "розміром всього один на два сантиметри і товщиною в півсантиметра, але найсвіжіший - тільки що з принтера".

Зараз ви читаєте новину «Американці виростили в біореакторі штучне м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути