середа, 15 серпня 2012 12:15

Американці випробували гіперзвуковий літак, здатний розігнатися до 6 тисяч км/год

ВПС США провели над Тихим океаном чергове випробування гіперзвукового літального апарату X-51A Waverider, здатного розвивати швидкість майже в 6 тис. км/год.

Результати випробувань поки не були оприлюднені. За словами військових, вони будуть опубліковані пізніше в середу.

За програмою випробування, восьмиметровий експериментальний апарат повинен мав бути піднятий в повітря за допомогою стратегічного бомбардувальника B-52, під крилом якого він був прикріплений.

Автор: Фото: reuters.com
 

Бомбардувальник мав скинути його на висоті 15 кілометрів над Тихим океаном. За планом, двигун X-51A Waverider повинен був включитися через чотири секунди після відділення і дозволити апарату набрати швидкість, що в шість разів перевищує швидкість звуку.

Автор: Фото: reuters.com
 

Це вже третє випробування X-51A Waverider, вони почалися ще в 2010 році. Перші два пройшли не зовсім вдало. Пентагон вважає гіперзвукові польоти "новою технологією "Стелс". Літальні апарати такого типу практично невразливі для систем ППО через високу швидкість, а також значно скорочують час для завдання удару по віддаленій цілі.

Автор: Фото: reuters.com
 

На думку експертів, на базі цієї технології будуть створюватися бойові крилаті ракети нового покоління, космічні апарати, а також військові та цивільні авіалайнери. За останні 10 років Пентагон витратив близько $2 млрд на розробки по гіперзвуковим технологіями. Програма X-51A Waverider обійшлася військовому відомству вже в $140 млн.

Зараз ви читаєте новину «Американці випробували гіперзвуковий літак, здатний розігнатися до 6 тисяч км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути