четвер, 27 травня 2010 13:33

Американці створили гіперзвукову ракету

Американці створили гіперзвукову ракету

ВПС США провели випробування гіперзвукової крилатої ракети, чия швидкість досягла 6 Мах (один Мах дорівнює швидкості звуку).

Випробування проводилися в Тихому океані. За даними військових джерел, льотні випробування X-15A "Уейврайдер" тривали більше 200 секунд. Це найтриваліший політ на гіперзвукової швидкості з використанням прямоточного повітряно-реактивного двигуна. Попередній рекорд становив 12 секунд, тоді в NASA перевіряли свою розробку X-43.

Керівник останньої програми - Чарлі Брінк з Дослідницької лабораторії ВПС США розташованої на військово-повітряній базі Райт-Паттерсон в штаті Огайо.

"Ми прирівнюємо цей стрибок в технології до післявоєнного переходу від гвинтових літаків до лайнерів на реактивній тязі", - сказав він.

На двохсотий секунді польоту почалися аномальні явища, і випробування довелося припинити, йдеться в офіційній заяві ВПС США. "Інженери аналізують дані для виявлення причини виникнення проблеми", - сказав Брінк.

Ракету "Уеверайдер" прикріпили під крилом бомбардувальника B-52, який випустив її на висоті 15 км над Тихим океаном.

Твердопаливний двигун розігнав ракету приблизно до швидкості 4,8 Махи, а потім в роботу включився X-51, гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун. Ракета досягла висоти в 21 км на швидкості в 6 Махів.

X-51 вписується в плани Пентагону по знищенню віддалених цілей супротивника із застосуванням звичайної зброї протягом години. Ця доктрина отримала назву "швидкого глобального удару".

"Уейврайдер", або експериментальний гіперзвукової літак, зможе замінити балістичні ракети зі звичайними боєголовками, хоча інші країни припускають, що ця американська розробка призначена для нанесення блискавичного ядерного удару.

Mignews

Зараз ви читаєте новину «Американці створили гіперзвукову ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути