середа, 14 квітня 2010 10:57

Розкрили найслабкіше місце американської армії

Розкрили найслабкіше місце американської армії

Пентагон розкрив ефективний і не занадто витратний спосіб підірвати плани США щодо забезпечення військової переваги в світі, розгортання іноземних баз, систем ПРО та інших озброєнь.


Як з"ясували аналітики, для паралічу американської військової машини досить перекрити доступ до паливно-мастильних матеріалів в місцях дислокації баз.

Як заявив заступник голови управління ВПС США зі стратегічного планування Олів"є Фрітц, вся стратегія Пентагону з боротьби у майбутньому з ймовірними супротивниками вибудувана на принципі "доступу", тобто виходить з припущення, що сухопутні війська зможуть проводити операції з території іноземних баз, авіація - літати в повітряному просторі інших країн, а флот - перебувати в міжнародних водах.

Однак дана концепція абсолютно не враховує очевидної і "потенційно руйнівної уразливості", наводить видання National Defense слова представника ВВС, сказані ним на семінарі, організованому Арлінгтонським інститутом MIAS.

"Проблема полягає в тому, яким чином бази забезпечуються ПММ", - сказав аналітик.

За словами Фрітца, він провів відповідне дослідження на прикладі військових баз, закріплених за Центральним командуванням армії США.

"Це абсолютно безладна організація, - розкрив він. - Безліч постачальників, безліч перевезень по суші. Всі ці вузли можуть бути перерубані".

Заступник голови управління зі стратегічного планування закликав переосмислити роль джерел енергії у військовому плануванні, доктрині і в політиці закупівлі озброєнь, вказавши на погіршення ситуації в цій сфері, в тому числі у зв"язку з підвищенням вимоги до якості палива.

"Ми стали більше залежати від паливних шляхів", - констатував він, відзначивши, що для ВПС критичною точкою став острів Гуам, доставка палива на який "важка і вразлива".

Крім того, сухопутні частини практично вже не беруть участі в охороні авіабаз, тому льотчикам доводиться забезпечувати охорону самостійно, наприклад, в Іраку і Афганістані. Фрітц також поділився побоюваннями, що Пентагону фізично може не вистачити протиповітряних і протиракетних систем, щоб забезпечити захист більшості баз.

Infox

Зараз ви читаєте новину «Розкрили найслабкіше місце американської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути