четвер, 26 березня 2009 17:05

Американська система ПРО неефективна?

Американська система ПРО неефективна?
Можливо, американська система ПРО "заточена" не під ті ракети, які застосовуватимуться потенційним супротивником, пише Time, посилаючись на заяву віце-голови Ради начальників штабів озброєних сил США.

На цьому тижні генерал морської піхоти Джеймс Картрайт, виступаючи перед фахівцями з протиракетної оборони й іншими зацікавленими особами, заявив, що балістичні ракети "застаріли, як електронна пошта".

Сучасні системи ПРО розраховані на передбачуваність траєкторії балістичної ракети. Проте, вважає Картрайт, вороги США використовуватимуть витонченіші та підступніші боєголовки, що здійснюють несподівані маневри.

"Жоден дурень більше не стане атакувати нас по траєкторії з мінімальною витратою енергії", - відзначив генерал, заспокоївши присутніх лише тим, що деякі компоненти системи ПРО стануть в нагоді й проти нової зброї. "Факт той, що наша армія ніколи особливо не вміла наздогнати зміни і перемудрувати супротивника. Майже завжди наші припущення виявляються невірними", - підсумував Картрайт.

За матеріалами Полит.ру, InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Американська система ПРО неефективна?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути