неділя, 25 квітня 2010 13:40

Новий секретний космічний корабель США нагадуватиме шатли

Новий секретний космічний корабель США нагадуватиме шатли

23 квітня США успішно здійснили перший запуск експериментального військового космічного апарату Х-37В на навколоземну орбіту. Пентагон поки не розголошував яких-небудь деталей щодо призначення цього човника.

Авіаконструктор харківської компанії "Авіапроектбуд" Віктор Шагрін висловив у коментарі Gazeta.ua думку, що новий літальний апарат, прототип якого випробували на мисі Канаверел, буде нагадувати шатли.

"В нього будуть менші крила та потужніші ракетні двигуни. Також для нього вже випробується новий ракетоносій Арес. Ця ракета більш потужна ніж сучасні носії", - розповів він.

Фахівець зазначив, що деякі приватні компанії США також будують свої проектні зразки кораблів, які будуть незабаром випробуватися.

"Ці космічні лайнери зовсім не схожі на шатли. Вони мають декілька великих сонячних батарей та схожі за дизайном на Міжнародну космічну станцію. Поки не зрозуміло, який з напрямів обере NASA. Та ясно, що вони збираються будувати нові кораблі якнайшвидше", - вважає Шагрін.

На думку конструктора, американці і так затрималися з програмою космічних кораблів.

"Невдовзі лише в Росії залишиться можливість літати на космічну станцію або її треба буде законсервувати. Тому зараз в США намагаються швидше вирішити цю проблему", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Новий секретний космічний корабель США нагадуватиме шатли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути