пʼятниця, 25 січня 2008 11:54

Буш попросив $750 мільйонів на розробку антитерористичного літака

 Бюджетний запит Джорджа Буша на 2009 рік, який президент США представить в американський конгрес 4 лютого, включатиме 750 мільйонів доларів на розробку і створення дослідного зразка бойового гіперзвукового літального апарату нового типу зокрема для можливого використання в програмі "Швидкого глобального удару".

Влада США подробиці технічного проекту поки не розголошують, але відомо, що новий літальний апарат повинен буде злітати і приземлятися як літак і розвивати в атмосфері швидкість в п"ять-шість разів вище за швидкість звуку.

При цьому в апараті передбачається використання комбінації реактивного і прямоточного (ramjet) двигуна.

Такі характеристики дозволили відразу кільком джерелам припустити, що новий апарат може використовуватися як носій для виведення американських активів в космос, а також як носій для звичайної (неядерної) боєголовки в рамках проекту "Швидкого глобального удару" (Prompt Global Strike).

Проект розробляється в США для оперативного нанесення удару по терористах у будь-якій місцевості світу протягом години.

Торік у жовтні  Буш оголосив, що США інвестують кошти в розробки по створенню зброї нового типу, включаючи неядерні "високоточні озброєння нового покоління з дальнім радіусом дії".

"У міру того, як ми зменшуємо свій ядерний арсенал, ми інвестуємо в створення потенціалу вдосконалених звичайних озброєнь", - сказав Буш, виступаючи в Університеті національної оборони у Вашингтоні.

За словами американського президента, йдеться про нові безпілотні бойові літальні апарати і високоточну зброю дальнього радіусу дії, "які дозволяють нам завдати удару по супротивникові швидко, на великій відстані і без використання ядерної зброї".

"Ці системи забезпечують більше, ніж просто захист наших громадян - вони також підсилюють потенціал заборони", - сказав тоді Буш, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Буш попросив $750 мільйонів на розробку антитерористичного літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути