понеділок, 07 липня 2008 13:17

Як зняти біль, стрес і втому

Як зняти біль, стрес і втому
Причина головного болю часто криється в напрузі м"язів шиї і плеча. Тому, перш ніж хапатися за анальгін або седалгин, спробуй полікувати себе сам. Поклади руки на плечі і, видихаючи, закинь голову назад. Поволі опускай долоні до рівня ключиць, попутно розминаючи м"язи.

Розташуй пальці обох рук біля початку черепа. Виконуй повільні кругові рухи уздовж шиї до плечей.

Схрести пальці рук на потилиці. Нахиляй голову пальцями якнайнижче, прагнучи чинити опір шиєю.

"Спина - це область, на яку рідко звертають увагу", - затверджує Джоан Уайатт, автор програми самомассажу, розробленої для Асоціації британських олімпійських команд. Вона зуміла створити прекрасний комплекс вправ для цієї важливої зони.

Нижні відділення Ляж на спину, зігни ноги в колінах. Підклади тенісний м"яч під хребет в районі поясниці і навалися на нього всією вагою. Полеж так декілька секунд, потім перестав м"яч на п"ять сантиметрів вище і повтори процедуру. Просувайся таким чином аж до рівня грудної клітки, проводячи легкі кругові рухи в тих місцях, де м"язи напружені.

Середні відділення  Знову лежимо на м"ячику, тільки тепер виконуємо балансуючі рухи справа-наліво.

Верхньо-латеральні відділення Дотягнися правою рукою до міжлопаткового простору. Лівою рукою обхопи себе спереду, щоб пальці торкалися нижнього краю правої лопатки. Натисни пальцями на м"язи, які опиняться під рукою, і починай рух вниз, попутно продовжуючи розминати м"язи. Потім повтори ту ж саму вправу, змінивши руки. Стеж за тим, щоб справа не скінчилася вивихами і розтягуваннями, повідомляє minima.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як зняти біль, стрес і втому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути