неділя, 28 вересня 2008 23:17

Як запобігти і усунути сухість волосся

Як запобігти і усунути сухість волосся
Сухе, ламке, неслухняне волосся зіпсувало все ваше життя і вчорашній день? Ну, це воно ненавмисно. Можливо, таким чином, волосся намагається вам щось сказати? Розповісти про свої потреби? Що саме хоче сказати волосся, коли воно стирчить, як щетина в щітці для підлоги? Сухість - це крик волосся про допомогу, заклик знайти кондиціонер, який допоможе заповнити нестачу натуральних масел. Ось декілька порад, які допоможуть вам порозумітися з власним волоссям.

1. Додайте масла. Нежирне харчування часто є причиною нестачі натуральних жирів і масел в організмі, що призводить до сухості волосся. Природно, щоб поліпшити стан волосся, необов"язково об"їдатися шкідливою жирною їжею. Досить ввести в щоденний раціон невелику кількість оливкового масла. Оливкове масло може служити відмінною заправкою для салатів, прекрасно личить для приготування смажених і тушкованих страв.

2. Обережно з феном. Власниці сухого і ламкого волосся не повинні пересушувати волосся феном. Хай воно сохне природним чином - так буде краще для здоров"я волосся. Якщо вже ви не можете обійтися без фену, перед сушкою волосся зволожте їх кондиціонером, щоб захистити волосся від пошкоджень.

3. Користуйтеся кондиціонером. Після кожного миття волосся дерматологи рекомендують користуватися кондиціонером, призначеним для сухого волосся. Кондиціонер замінює або заповнює запас натуральних масел, від нестачі яких часто страждає сухі волосся. Використання кондиціонера після кожного миття волосся сприяє зволоженню і усуває сухість.

4. Вибирайте м"який шампунь. Для миття сухого волосся рекомендуємо вибирати м"який шампунь, наприклад, дитячий. М"який шампунь надає щадну дія на волосся, не ушкоджуючи його і не позбавляючи необхідних масел, що захищають від шкідливої дії довкілля.

5. Скористайтеся маслом для волосся. Касторова олія - ефективний засіб для усунення як сухості волосся, так і сухості шкіри голови. Якщо ви страждаєте від сухості шкіри голови, підігрійте трохи касторової олії і легкими масажуючими рухами увітріть його в шкіру голови. Якщо ж ваша проблема - сухість кінчиків волосся, рекомендуємо наносити підігріте до кімнатної температури масло лише на кінчики. Залиште на 10-15 хвилин, а потім вимийте волосся з шампунем.

6. Після купання негайно мийте волосся. Після купання в басейні, річці, морі або іншій водоймі негайно мийте волосся, щоб змити сіль чи хлорку, що містяться у воді. Особливо ця порада актуальна для тих, хто активно займається плаванням, адже систематичне накопичення хлорки або солі у волоссі може з часом привести до сухості.

7. Мийте волосся кожні два дні. Якщо ви страждаєте від сухості волосся, значить, воно має потребу у відпочинку. Щоденне миття волосся з жорстким шампунем приводить до того, що волосся позбавляється натуральних масел. Мийте волосся раз у два дні - так вам вдасться підтримувати чистоту, не жертвуючи здоров"ям і красою волосся, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Як запобігти і усунути сухість волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути