четвер, 25 вересня 2008 15:38

Як освіжити дихання

Несвіже дихання стається через погане дотримання гігієни порожнини рота і порушення роботи шлунково-кишкового тракту. У обох випадках винуватцями неприємного запаху є бактерії. Стоматолог порадить вам дотримувати збалансовану дієту, в якій буде необхідна кількість білків і вуглеводів, а також різних кислот і вітамінів, що містяться в овочах і фруктах. Крім того, варто після після кожної їжі користуватися зубною щіткою і ниткою.

Але є ще один спосіб знайти свіжість дихання. Від неприємного запаху з рота здатні позбавити деякі види їжі.

Петрушка, коріандр, пом"ята, полин, евкаліпт, розмарин або кардамон. Для якнайкращого ефекту ці трави потрібно якомога довше жувати або заварювати їх як чай.

Йогурт. При щоденному вживанні йогурту в роті знижується рівень сульфіду водню, який є основною причиною появи неприємного запаху в ротовій порожнині. Йогурт перешкоджає утворенню шкідливих бактерій, які можуть викликати захворювання ясен і появи плям на зубній емалі.

Овочі і фрукти, багаті клітковиною (яблука, морква, селера). При вживанні цих фруктів і овочів рясно виділяється слина. Вона видаляє найдрібніші шматочки їжі, що залишилися на зубах або застрягли між ними. Саме вони часто і є причиною утворення неприємного запаху в ротовій порожнині.

Жувальна гумка. Вона не позбавить від поганого запаху з рота, але зможе замаскувати його. Жуйка сприяє рясному виділенню слини, що очищає порожнину рота. Але жувальна гумка не повинна замінювати зубну щітку.

Їжа з високим вмістом вітаміну С (ягоди, цитруси, кавуни і інша їжа). Ці продукти, що містять вітамін С у великих кількостях, формують в роті середовище, несприятливе для росту бактерій. Крім того, регулярне вживання вітаміну С також важливе для здоров"я ясен. Тут найголовніше, щоб вітамін С потрапляв в організм з натуральних продуктів, а не з харчових добавок, оскільки добавки можуть викликати розлад травної системи, повідомляє tv.ukr.net.

Зараз ви читаєте новину «Як освіжити дихання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути