По-перше, не можна запивати білкову їжу (м"ясо, риба, яйця, молочні продукти, гриби). Через це розбавляється шлунковий сік, а це, у свою чергу, утруднює переварювання їжі.
По-друге, не їжте разом білки і вуглеводи (крохмалисту їжу: макарони, хліб). Білкам для переварювання потрібне кисле середовище, а вуглеводам - лужне. Шлунок не може так швидко переключатися, і при вживанні і того, і іншого, їжа не перетравлюється до кінця. Білкова їжа може почати загнивати в шлунку, а вуглеводна почне бродіння.
По-третє, після вживання значної кількості вуглеводної їжі не можна їсти впродовж двох годин. Необхідно дати їжі засвоїтися.
По-четверте, не поєднуйте вуглеводні продукти і цукор.
По-п"яте, не їжте фрукти після їжі. Фрукти повинні бути або окремою їдою (краще сніданок або перекушування), або їх треба вживати на початку їди.
По-шосте, не їжте солодощі з білковою їжею - це значно заважає перетравленню, повідомляє tv.ukr.net.
Коментарі