середа, 22 липня 2009 18:19

5 способів позбутися депресії

5 способів позбутися депресії

Термін "депресія" вже давно не термін, а звичайне явище. У психіатрії депресія значиться як цілий комплекс емоційних порушень. Характеризується вона такими неприємними симптомами, як смуток, тривожність, відчуття розгубленості, безвиході і, звичайно ж, песимізм. Часто виникає почуття вини, нікчемності і безпорадності. Депресію як правило викликає якась ситуація. Депресивний стан виступає як психологічний захист.

У звичайному житті все це виглядає досить сумно. Люди, які перебувають у цьому жалюгідному стані, навіть не намагаються зрозуміти природу його походження. Не намагаються допомогти собі, а лише чекають. Чекають, коли вона сама минеться.

У психіатрії активно застосовується метод лікування цього стану медикаментозним способом. Але таке лікування перетворить вас на хроніка, який працює на аптеку.

Тому бажано шукати альтернативу. При лікуванні депресії варто знати, що головна причина цього стану - зниження життєвого тонусу і малорухливий спосіб життя.

Тому перший спосіб лікування депресі - активний спосіб життя. Якщо немає лікарських протипоказань, робіть ранкову зарядку. Для початку витрачайте на це приблизно півгодини. Також бажано приділяти спорту певний час протягом дня.

Другий спосіб - це повноцінний відпочинок. Причиною виникнення депресії може бути постійна втома. Відповідно, потрібен здоровий сон. Плюс збалансоване харчування. Їжте здорову їжу скільки хочете: фрукти,овочі, м"ясо і т.д. Якщо ви зараз депресуєте, забудьте про дієту.

Третій спосіб це спілкування. Якщо немає можливості потрапити до психотерапевта, телефонуйте подругам і друзям. В крайньому випадку, на телефон довіри. І розповідайте все, що у вас на душі. Краще друзів заздалегідь попередити про майбутній словесний потік  і попросити мовчки слухати.

Четвертий спосіб - приділяти більше уваги собі. Зайнятися своїм зовнішнім виглядом. Поміняти колір волосся, нігтів, для чоловіків - хоча б піну для гоління. Такі зміни піднімають настрій. І цей стан потрібно навчитися утримувати. Робіть собі приємності і насолоджуйтеся кожною хвилиною цього блаженства.

П"ятий спосіб - ароматерапія. Він дуже ефективний. Не слухайте нікого при покупці ефірної олії. Вибирайте собі ту, яке подобається вам. Краще за усе купити декілька пляшечок із різними запахами і по черзі використовувати їх.

За матеріалами terrawoman

Зараз ви читаєте новину «5 способів позбутися депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути