Ексклюзиви

В Арктиці можуть зникнути білі ведмеді

Безпрецедентну спеку та посуху очікують в Австралії у найближчі роки. Такого висновку дійшли вчені Австралійського бюро з метеорології.

Фахівці прогнозують, що через глобальну зміну клімату посухи на континенті будуть удвічі частішими. Хоча навіть тепер країна вважається одним із найбільш посушливих місць на Землі.

А в Арктиці через глобальне потепління до 2070 року майже повністю розтане крига. Про це кажуть у російському комітеті Ради Федерації у справах Півночі.

— За останні 100 років льодове покриття в Арктиці зменшилося майже на третину, — каже член комітету Юрій Воробйов. — Особливо швидко танути вона почала в останні 30 років. Так, із 1970-го до 2003 року площа арктичної криги зменшилася на чверть.

Воробйов зазначає, що морська крига потоншала на 1,3 м. А чим менший її шар, тим швидше вона тане.

— Танення арктичних льодів ставить під загрозу виживання корінних народів північних територій. Адже в них порушується традиційний спосіб життя, — додає вчений. — Також затопляться великі площі. І через це можуть зникнути білі ведмеді і кільчаста нерпа.

Зараз ви читаєте новину «В Арктиці можуть зникнути білі ведмеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути