Ексклюзиви

Олексій Ворон вистриг із дерев тризуб

П"ятиметровий зелений тризуб створив із кулястої туї майстер з озеленення 73-річний Олексій Ворон. Його можна побачити в Клесівському лісництві, що в Сарненському районі Рівненщини, на штучному пагорбі неподалік автотраси.

— У першу ж ніч герб украли, — розповідає чоловік. — Злодії жодного куща не залишили, а було їх 240. Довелося просити тую в іншого лісництва, щоб зробити новий тризуб. Тепер пильную.

Інше творіння Ворона — найдовший живопліт в Україні. Довжина безперервного зеленого паркану — 2300 м.

— Цей живопліт існує 15 років. Почав садити його 1993-го і щороку подовжую на 100–200 метрів, — розповідає Ворон. — Коли прийшов у це лісництво, тут був лише адміністративний корпус і болото.

Над живоплотом вздовж височіють "вогники", "кулі", "келихи", "ліхтарі" та "птахи-глухарі" — таку форму надає деревам Олексій Ворон. Він раз на місяць підстригає крони. Тут кілька десятків фігур. Кожна має назву залежно від форми.

— Оце "свічка Діви Марії", а оце — "олімпійська чаша", — показує. — Далі "Келих Богдана Хмельницького", "Версальський куток з аркою". Залишилося вистригти щось особливе для дружини Ганни. Цього року святкуємо золоте весілля — 50 років разом. Старший син Олександр працює в лісництві єгерем, молодший Юрій — директор музичної школи у Клесові. Маю двох онучок та онука.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Ворон вистриг із дерев тризуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути