Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 07:31

Знайшли фрагмент черепа Георгія Ґонґадзе

Автор: фото з сайту www.4law.co.il
  Георгій Ґонґадзе зник у вересні 2000 року. Біля селища Тараща Київської області знайдено обезголовлене тіло — як припускають, Георгієве. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені до тодішнього през
Георгій Ґонґадзе зник у вересні 2000 року. Біля селища Тараща Київської області знайдено обезголовлене тіло — як припускають, Георгієве. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені до тодішнього през

28 липня біля сільськогосподарських угідь неподалік села Сухоліси Білоцерківського району Київщини слідчі знайшла фрагменти черепа. Припускають, що це останки вбитого журналіста Георгія Ґонґадзе.

— Фрагменти знайшли у вівторок уранці слідчі Генеральної прокуратури разом із працівниками Служби безпеки України, — розповів Юрій Бойченко, керівник прес-служби Генпрокуратури. — Шукали разом із Олексієм Пукачем — головним свідком у справі про вбивство Ґонґадзе. Він указав місце, де, ймовірно, череп був захоронений.

Знайдені частини пошкоджено.

— Череп було розчленовано механічним способом. На тому місці проводили якісь земельні роботи: працював екскаватор, можливо, трактор. Судмедексперти ідентифікуватимуть череп. Зазвичай це роблять упродовж місяця. Спеціалісти також установлять, яким чином було пошкоджено череп.

Експерти стверджують, що знайдених фрагментів вистачить для ідентифікації особи загиблого.

Місце пошуку оточили бійці підрозділу "Альфа", бо там був Олексій Пукач, якого охороняють.

Валентина Теличенко, 40 років, яка представляє інтереси вдови журналіста Мирослави Ґонґадзе, повідомила "ГПУ", що українським експертам та не довіряє:

— Із великою імовірністю це можуть бути фрагменти черепа Георгія. Та Мирослава наполягатиме на проведенні експертизи ДНК поза межами України, в закордонній експертній установі за участю українських фахівців — як того вимагає Кримінально-процесуальний кодекс. Бо після арешту Пукача почалося надзвичайно багато політичних спекуляцій.

— Тиск на слідство досягнув фактично того рівня, який мав місце за президента Кучми. Тому ми не можемо бути впевненими у висновках вітчизняних експертів, — каже Валентина Теличенко, представниця Мирослави Ґонґадзе.

Теличенко вчора звернулася до генерального прокурора Олександра Медведька із заявою про відвід слідчого у справі Ґонґадзе Олександра Харченка та з проханням усунути від розслідування заступника генерального прокурора Миколу Голомшу.

Шукали разом із Пукачем. Він указав місце

— Я це роблю з огляду на їхню непрофесійність і неспроможність працювати під великим політичним тиском, — зазначає Валентина.

Вона каже, що не слід переоцінювати знахідку. Адже фрагмент черепа "не створює необхідної доказової бази, аби закінчити слідство". Необхідно також установити осіб, причетних до організації вбивства Георгія, тобто замовників, які покривали Пукача і допомагали йому скоїти злочин.

Заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Олексій Пукач назвав замовників убивства журналіста і пообіцяв показати слідчим місце, де поховано голову Георгія.

Ґонґадзе вбили восени 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли фрагмент черепа Георгія Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути