середа, 05 жовтня 2011 05:30

Жінки ночують на пішохідному переході

На пішохідному переході перед в'їздом на столичну пл. Печерську цілодобово чергують кілька місцевих. Не пропускають будівельних вантажівок.

— Ми проти будь-якого будівництва, — каже Марина Пилипенко. — Вищий господарський суд України хоче звести тут 18-поверхівку. Це будуть їхні адміністративні приміщення. Потім з'єднати її з головним корпусом. Тут і так дихати нічим, а вони ще й парковку хочуть. Усе тут заллють бетоном.

Місцеві упевнені — висотка продавить ґрунт, потріскаються сусідні будинки.  Оголосили безстроковий страйк, вимагають скасувати рішення Київради про землевідвід.

— Зараз он блоки поставили, то до Печерського ринку вже пожежники під'їхати не можуть, — розповідають. — А раптом щось станеться? До того ж суд отримав ділянку під забудову за адресою Копиленка, 6. А огородили ділянку на Печерській площі, 1.

Ділянку 0,34 га для реконструкції приміщення суду і добудови адмінбудинку Київрада виділила в лютому. Із держбюджету на це дали 125 млн грн.

Територія обгороджена бетонними блоками. Між ними — стовпи, на які мають причепити огорожу. Місцеві постійно чергують тут. Щойно з'являється техніка — починають ходити пішохідним переходом.

— Одного разу таки проїхав кран, ми не догляділи. Він почав ставити в ряд блоки. Викликали міліцію, бо з крана лився на землю мазут. Крановщика оштрафували, і він поїхав. Ми не пропускаємо сюди нікого, — каже літня жінка. Називатися не хоче. Прийшла чергувати, бо має вільний час. Її будинок за 200 м від суду.

Тендер на будівництво виграла донецька компанія "Мегаполіс-донбуд".

Зараз ви читаєте новину «Жінки ночують на пішохідному переході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути