Ексклюзиви
вівторок, 16 травня 2017 07:45

Жінка залишила немовля у камері схову

Автор: Андрій Жигайло
  Плач немовляти з камери схову почули перехожі на вокзалі в Червонограді на Львівщині. Дитина лежала в сумці, замотана в ковдру. На той час дівчинці було п’ять-шість днів, встановили лікарі
Плач немовляти з камери схову почули перехожі на вокзалі в Червонограді на Львівщині. Дитина лежала в сумці, замотана в ковдру. На той час дівчинці було п’ять-шість днів, встановили лікарі

У Червонограді Львівської області в камері схову на автовокзалі знайшли господарську сумку. В ній лежала новонароджена дівчинка. За 3 години по дитину повернулась її мати 30-річна Олена Гардзілевич. Сказала, ходила у справах.

Камери схову на вокзалі — полиці, обгороджені сіткою. Кімната зачиняється на замок. За речами на­глядає вахтерка.

— Жінка залишила сумку близько 14:30. Оплатила 3 години. Звернула увагу, що дуже акуратно її ставила. Забрала номерок і швидко пішла, — розповідає 27-річна Ольга Райко, працівниця вокзалу. — Вона брюнетка, стильно вдягнута. На руках — манікюр, гарний макіяж. Приїхала на маленькій сірій машині.

За 30 хв. дитячий плач почула перехожа. Звернулася до вахтерки. Та відкрила сумку й побачили немовля. Було загорнуте в червону ковдру. Поряд лежала пляшечка для годування і памперс. Викликали поліцію, "швидку". Дівчинку забрали в лікарню, обстежили. Її стан задовільний.

— Дитина здорова, без патологій. Вага 3,8 кілограма, зріст — 53 сантиметри. Погодували й відправили спати, — розповідає 57-річна Марія Жигайло, завідувач дитячого відділення Червоноградської міської лікарні. — Викликали колег із пологового будинку. Ті встановили, що дитині п'ять-шість днів. Скоріше всього, жінка народжувала вдома. Пуповина оброблена непрофесійно.

Олена Гардзілевич повернулася на вокзал переодягнена. Вимагала видати їй сумку.

Жінку забрали до поліції. Відкрили кримінальне провадження за залишення дитини в небезпеці.

— Заявила, що немовля кидати не думала. Лишила в камері схову на кілька годин, бо мала вирішити питання по роботі. Народжувала вдома. Стверджує, чоловік про вагітність не знав. Кілька днів ховала дитину в літній кухні, — говорить Андрій Дикий, керівник міського управління поліції. — Взяли в неї письмові покази і відпустили.

Олена Гардзілевич родом із села Поздимир Радехівського району на Львівщині. Тут — близько 1 тис. мешканців. За освітою медсестра. Працювала реалізатором в одній із фірм міста. Заміжня. Чоловік працює на шахті "Бендюзька". Виховують 5-річного хлопчика та 6-річну дівчинку.

Будинок Гардзілевичів у центрі села. Звели його кілька років тому. Обгороджений кованим парканом. На подвір'ї є сарай і літня кухня. Поряд — гойдалка з дитячими іграшками.

— У них нормальна родина. Батьки Олени на заробітках років 10. Хату їм збудували найбільшу в селі. Чоловік має свою машину, вона — свою. Діти виховані, завжди чисті, радісні, — каже 27-річна Вікторія, сусідка Гардзілевичів. — Чому зробила таке — гадки не маю. Може, в неї післяродова депресія?

— Ніхто не замічав, що Лєна вагітна. По вулиці рідко пішки ходила. Весь час на машині. Не уявляю, як могла це від родини приховати. Люди говорять, що дитя нагуляла на стороні. Тому й покинути рішила, — каже місцева мешканка. Імені просить не вказувати.

З відділку поліції Олена Гардзілевич повернулася додому. Лишила чоловіку записку: "Вибач, не шукай мене". І втекла. Вночі знайшов її в лісі сусіднього села Вол­свин. У жінки відкрилась кровотеча. Зараз перебуває під наглядом лікарів у відділенні гінекології.

Олена Гардзілевич має пройти тест ДНК для визначення, чи то її дитина, кажуть у поліції. Після цього вирішать: повернути немовля матері чи позбавити її батьківських прав

Дітей у візку знайшли перехожі

У Києві судитимуть 21-річну жінку, яка вночі залишила на вулиці двох своїх дітей — 9-місячну дівчинку та її 2-річну сестру. У дитячому візку їх зна­йшли перехожі.

— Дітей знайшли в одному зі столичних дворів на вулиці Ванди Василевської наприкінці березня. Їх одразу забрали в лікарню. Стан був задовільний. Правоохоронцям вдалося розшукати матір дівчаток. Жінка родом із Рівненської області. До Києва приїхала шукати роботу. Діти їй заважали, бо потребували постійного догляду. Тому вирішила їх покинути, — кажуть у столичному управлінні поліції.

Жінці загрожує два роки ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Жінка залишила немовля у камері схову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути